Landelijke Jeugd Competitie mtb Rss

NK Jeugd mtb 2011: Wedstrijd informatie

Sponsoren NK jeugd 2011

Handboek LJC-MTB 2011
Natuurlijk horen bij deelname aan dit Nederlands Kampioenschap een aantal regeltjes waar je je aan moet houden. Deze regeltjes zijn grotendeels vermeld in het Handboek LJC-MTB 2011. Een aantal van de belangrijkste worden hieronder ook nog eens vermeld evenals de speciaal voor het NK geldende regels.

De organisatie gaat er vanuit dat deelnemers (én hun ouders/begeleiders) het Handboek LJC-MTB 2011 hebben gelezen en zich daar aan houden.

Parcoursen
ATB Team X-Treme zorgt voor drie aantrekkelijke, uitdagende en selectieve parcoursen die bestaan uit brede bospaden afgewisseld met singletracks met verschillende ondergronden. De behendigheid en stuurvaardigheid van de deelnemers evenals klimmen en dalen zullen ruim op de proef worden gesteld.

De parcoursen kunnen pas vrijdag voordien (3 juni) worden opgebouwd en uitgezet. Eerder trainen is niet toegestaan i.v.m. vergunningafspraken met Gemeente, Staatsbosbeheer en Provincie

Wedstrijdduur
Wedstrijdduur

Categorie-indeling
In welke categorie iemand mag starten is afhankelijk van de leeftijd die in 2011 wordt bereikt.
Jongens en meisjes worden apart geklasseerd.

Categorie 1: Jongens geboren in 2003 en meisjes geboren in 2002 en 2003.
Categorie 2: Jongens geboren in 2002 en meisjes geboren in 2001.
Categorie 3: Jongens geboren in 2001 en meisjes geboren in 2000.
Categorie 4: Jongens geboren in 2000 en meisjes geboren in 1999.
Categorie 5: Jongens geboren in 1999 en meisjes geboren in 1998.
Categorie 6: Jongens geboren in 1998 en meisjes geboren in 1997.
Categorie 7: Jongens geboren in 1997

Programma
9.30-10.15 uur Inrijden categorie 1 t/m 4
10.30 uur Categorie 1 indicatie wedstrijdduur: ca.: 15 minuten
11.00 uur Categorie 2 indicatie wedstrijdduur: ca.: 20 minuten
11.30 uur Categorie 3 indicatie wedstrijdduur: ca.: 20 minuten
12.00 uur Categorie 4 indicatie wedstrijdduur: ca.: 30 minuten
12.45 uur Categorie 1 t/m 4 Pauze en Prijsuitreiking
12.40-13.15 uur Categorie 5,6 en 7 Inrijden
13.30 uur Categorie 5 indicatie wedstrijdduur: ca.: 35 minuten
14.15 uur Categorie 6 indicatie wedstrijdduur: ca.: 45 minuten
15.15 uur Categorie 7 indicatie wedstrijdduur: ca.: 55 minuten
16.30 uur Categorie 5,6 en 7 Einde en Prijsuitreiking

Materiaal & uitrusting
Je mag meedoen als je een goede en veilige mountainbike hebt met wielen van maximaal 26 inch, een recht stuur, zonder scherpe en/of uitstekende onderdelen (b.v. standaard, spatborden etc.). De banden moeten breder zijn dan of gelijk zijn aan 40 mm. De uiteinden van het stuur of bar-ends moeten afgedicht zijn en de remmen moeten goed werken. Vanzelfsprekend is een goed passende, vaste schaalhelm verplicht.
Let op! Bij deelname aan het NK-MTB jeugd is rijden in verenigingskleding verplicht!

Inschrijven & Deelnemerslijst
Deelname aan het Nederlands Kampioenschap kan alleen indien je in het bezit bent van een geldige KNWU renners licentie en als je in 2011 hebt deelgenomen aan tenminste twee LJC-MTB wedstrijden. Inschrijving bij voorkeur digitaal via www.knwu.nl “Mijn KNWU”.
Lukt dit niet stuur dan een e-mail aan onder vermelding van de volgende gegevens:

Naam, geboortedatum, licentienummer, naam vereniging en actueel e-mailadres.

Inschrijven betekent niet automatisch dat je daadwerkelijk mag deelnemen. Er wordt gecontroleerd of je in 2011 inderdaad aan minimaal 2 LJC-MTB wedstrijden hebt deelgenomen.
Uiterlijk in de week voor het evenement ontvang je persoonlijk bericht.
Inschrijven is mogelijk van maandag 2 mei tot zaterdag 28 mei 2011. Na 28 mei kan er niet meer worden bijgeschreven, ook niet op de dag zelf!

Er wordt geprobeerd om de deelnemerslijsten regelmatig te vernieuwen.

Ouders/begeleiders: Als uw kind/pupil zelf inschrijft wilt u er dan s.v.p. op letten dat alle gevraagde gegevens worden ingevuld!?

Inschrijfgeld en licenties
Voor deelname aan het NK jeugd mtb zijn geen kosten verbonden.

Iedere licentiehouder is verplicht zijn of haar licentie bij de aanmelding te tonen. Indien een licentie wel is aangevraagd maar nog niet ontvangen is, moet dit aantoonbaar zijn d.m.v. een bewijs van aanvraag van de KNWU (b.v. uitprinten van de aanvraag bevestiging).

Startvolgorde
Geheel conform het handboek 2011 word de startvolgorde bepaald volgens dezelfde regels die ook gelden voor het eindklassement van de LJC. Dat betekend, dat na het aftrekken van eventuele schrapresultaten een klassement wordt opgemaakt. Ook het aantal schrapresultaten wordt conform de regels  LJC klassement bepaald.
In 2011 betekend dat:

We hebben (nu) 7 wedstrijden tot aan het NK dus het aantal schrapresultaten voor het NK klassement, volgens de regels handboek wordt: 2

Indien bij 7 t/m 12 georganiseerde wedstrijden wedstrijdpunten worden verzameld vervalt het slechtste resultaat van twee wedstrijden. Indien twee of meer wedstrijden worden gemist, worden alle resultaten bij elkaar opgeteld.

Het aantal klassementspunten na toepassing van de schrapregels is nu al in de kolom “corrTot” van het gepubliceerde doorlopende LJC klassement te lezen.
Overigens zal, eveneens geheel conform de regels betreffende het LJC klassement,  bij een gelijke stand NK klassement  de laatste gereden uitslag bepalend voor de uiteindelijke startpositie zijn.

Tot slot: De uiteindelijke startvolgorde zal worden opgesteld door de KNWU en buiten de verantwoording van de LJC organisatie! Het bovengenoemde dient de KNWU slechts als leidraad / aanbeveling.

Klassement en prijzen
Er wordt per categorie een volledig dagklassement opgemaakt voor zowel jongens als meisjes.
De Nederlands Kampioen ontvangt natuurlijk de Kampioenstrui en een medaille. De nummers 2 en 3 ontvangen eveneens een medaille. De kampioenstruien en de medailles worden door de KNWU beschikbaar gesteld.
Alle deelnemers ontvangen een herinneringsmedaille en een goodiebag.

Aanmelden
Bij aankomst op de NK wedstrijddag meld je je eerst in de permanence (open v.a. 9.30 uur).
De permanence is gehuisvest in een tent in de Bikers Area (nabij de finish).

Stuurbordjes
Bij het NK-MTB jeugd worden de stuurborden van de LJC-MTB wedstrijden gebruikt. Neem dus je LJC stuurbordje mee. Ben je deze vergeten of heb je er nog geen dan dien je, net als bij een LJC wedstrijd, ter plaatse een nieuwe te kopen (kosten €2,50). Neem zelf ook bevestigingsmateriaal mee.

Materiaalcontrole & Reparatie
Voordat je gaat inrijden moet je je fiets laten controleren door de organisatie. Wacht niet tot het laatste moment. Het kan tot 15 minuten voor je start. In het TEAM PARK wordt hiervoor een stand ingericht. De punten waarop wordt gecontroleerd, staan in het Handboek LJC-MTB 2011. Als je fiets in orde is krijg je een stickertje op je fiets geplakt. Als je fiets niet in orde is krijg je de gelegenheid om je fiets in orde te (laten) maken, als je nog op tijd bent. In het Handboek LJC-MTB 2011 staat ook wat wel en niet mag als je tijdens de wedstrijd pech krijgt.
Er is een stand van “Fietswereld Bouwman/Bakker Tweewielers” ter plaatse voor eventuele technische bijstand en reparaties.

Verzorging tijdens de wedstrijd / Verzorgingszone
In het Handboek LJC-MTB 2011 staat ook wat wel en niet mag als je tijdens de wedstrijd pech krijgt.
Langs het hele parcours is technische assistentie door omstanders voor kleine reparaties (aflopende ketting, lekke banden etc.) toegestaan.
Wielen wisselen mag alleen in de verzorgingszone. Wisselen van fiets is niet toegestaan!
Ook het aangeven van voedsel, drank & brillen is alleen toegestaan in de verzorgingszone.
De verzorgingszone wordt ingericht in de finishstraat net voor de jurybus.

Inrijden
Inrijden op het wedstrijdparcours mag alleen tijdens de twee aangegeven periodes. Daarbuiten is het parcours gereserveerd voor de wedstrijden. De jury zal hier corrigerend op toezien!
Nabij het Teampark is een speciale inrij-lus uitgezet. Staatsbosbeheer verzoekt met klem om niet op andere bospaden in te rijden. Tevens dient rekening gehouden te worden met recreatiefietsers op de fietspaden.

Helmplicht
Er geldt een helmplicht voor iedereen die zich fietsend op het parkoers begeeft. Dus ook voor je begeleiders en/of ouders. Als jij (of je begeleider) je er niet aan houdt zal de jury je achteraan laten starten.

Huldiging
De huldiging vindt plaats op het podium in de Bikers Area om ca. 12.45 uur voor categorie 1 t/m 4 en om ca. 16.00-16.30 uur voor categorie 5 t/m 7.
Winnaars worden geacht om tijdens de huldiging in verenigings wielerkleding op het podium te verschijnen. De prijzen worden niet aan een ander meegegeven.

De meest belangrijke zaken nog even op een rijtje:
• Bij deelname aan het NK is verenigingskleding kleding verplicht!!!!
• Vergeet je licentie niet mee te nemen en te tonen bij je aanmelding!
• Voorafgaand aan de start vindt er een fietscontrole plaats, net als bij een LJC.
• Je rijdt met het stuurbord van de LJC-MTB jeugd 2011.
• Het reglement van de LJC-MTB wedstrijden is grotendeels van toepassing (b.v. fietscontrole etc.).
• In alle gevallen waarin niet is voorzien, beslist ingeval van wedstrijdzaken de juryvoorzitter in overleg met het aanwezige lid van de commissie off road van de KNWU.

Sponsoren NK jeugd 2011

Bike Zone
Bikefreak Magazine
ads
ads